100X-logo
menu
Home
Portfolio
Class 08
About Us
Team
iSafe
Investor Hub
arrow-icon
Founders' Hub
arrow-icon
Partners
arrow-icon
News and Views
arrow-icon
Contact Us
100X.VC Team
Written by various collaborators within Team 100X.VC
Recent Blogs
This article uncovers how the Heal...
Read more
direct-to-consumer-models-will-grow...
Read more
Sanjay Mehta on Equity Dilution
Read more
budget-2022-what-could-make-startup...
Read more
image
calendar
Jan 16, 2021
Topic
Declutter the brain so you have clarity when making decisions - Aditya Singh, Stride Ventures

Aditya Singh, Principal, Stride Ventures

We interviewed some of the top Investors from across the world on their venture investing journey, startups, and India. Here, Aditya Singh, Principal at Stride Ventures shares his responses.

What is your motivation to be in venture investing business?


  1. Ans:

    Venture investing gives you to the opportunity to learn everyday. Even after being in the industry for years you can still come across something that you’ve never heard or thought of before.
     

  2. What is your view on the future of India as a market?

    Ans:

    There is a lot of capital flowing into the ecosystem, through all stages and sectors. Fintech, agri, ed tech, SAAS, B2B MARKETPLACES , Social commerce. There is immense depth in the ecosystem. Today the upcoming 7-8 Years will be very interesting for the startup ecosystem. 

     

  3. Help describe your investment thesis and ideas you would like to back.

    Ans: 

    Consumer, Fintech, B2B SAAS interest me the most.

     

  4. What are your 5 key learnings from your experience as a venture investor?

    Ans:
    1. Persistence is key.
       
    2. Building the culture and team from day 1 is critical. 
       
    3. Being frugal 
       
    4. Patience is a virtue
       
    5. Declutter the brain so you have clarity when making decisions. 

       
  5. Mention top 5 consumer/industry/technology trends in India and globally

    Ans:
    1. B2B SAAS is showing potential specially in India. 
       
    2. D2C brands in sectors that require disruption. 
       
    3. Fintech is always a hot sector

       
  6. How do you support your portfolio companies?

    Ans: 

    Introductions to corporates, banks and investors. Helping the startup strategise growth while also opening doors wherever required. 

     

  7. Which of your portfolio company you are very excited about and why?

    Ans:

    FLeetX a B2B SAAS offering for the logistics industry. They are constantly innovating and conquering a vertical many thought was a crowded space.

     

  8. When you started your career what were your ambitions?

    Ans:

    To be an entrepreneur and it still is. 

     

  9. Books or Blogs you would like to recommend entrepreneurs:

    Ans:
    1. Narratives and Numbers
       
    2. Hard things about hard things
       
    3. Lean Analytic
Related Topics
blog-trending-dollar
watch-logo.svg4 min
Gender Parity - Women in the Startup Ecosystem
Ninad Karpe on gender parity in the startup ecosystem
Read morenext-arrow
jamesNinad Karpe
Jul 06, 2019
blog-trending-dollar
watch-logo.svg2 min
How important are Proof of Concepts (PoCs) for an Investor?
Shashank on the importance of PoCs
Read morenext-arrow
jamesShashank Randev
Jun 22, 2019
blog-trending-dollar
watch-logo.svg3 min
Accounting and Finance strategy for your Start up
Yagnesh on accounting and finance for startups
Read morenext-arrow
jamesYagnesh Sanghrajka
Jun 29, 2019
logo-footer
100X.VC is the first VC to invest in early stage startups using founder friendly India SAFE Notes.
Send Your pitches to us at:
[email protected]
For other queries, please contact us at:
[email protected]
Portfolio
Class 08
About Us
Team
iSafe
Partners
Investor Hub
Founders Hub
News and Views
Contact Us
© 2000-2021, All Rights Reserved